30 Dagen Schoon – Dag 16

Goedemorgen… goedemorgen.. goedemorgen.. goedemorgen… [/Insert Stephen Fry here]

Bruisend van de energie ben ik alweer anderhalf uur op en zojuist na een mislukt experiment dat ik mijn ontbijt mag noemen achter mijn laptop neergestreken voor een nieuwe post en een nieuwe aflevering van Latest in Paleo. Het is nu bijna zes uur, er is nog geen zonnestraaltje te zien want de dagen worden alweer korter en korter, maar wat mij 20130826_190858betreft is de zomer nog lang niet voorbij!

Afgelopen zondag morgen worp ik wel even een blik op de herfst met verlangens naar mijn huispak, warme chocomel, kaneel en knus een boekje lezen op de bank (of zitzak). Maar de wandeling van die middag en van gister middag heeft mij weer terug gebracht naar het nu. Het is nog heerlijk buiten! En wat ruikt het lekker! Ik kan het van de daken schreeuwen, haha, daarom al die uitroeptekens. Vanavond weer fijn de hei op, me dunkt.

De dagen zijn goed, de dip van voor het weekend is voorbij en het gaat lekker. Ondanks dat ik gister middag rond een uur of drie toch een moment van futloosheid voelde opkomen. Wellicht niet zo gek wanneer je al sinds half vijf in de ochtend druk in de weer bent? De korte fietstocht van het station naar mijn huis vertelde mij dat mijn lichaam energie nodig had. Klaarblijkelijk te weinig eten mee naar werk genomen, helaas, maar kon het wel overleven. Ondanks dat ik ook best een bord vlees en groenten had gelust heb ik naar mijn chocolade behoefte geluisterd en mijzelf eens flink verwend met een waar chocolade feest, recept volgt vanmiddag.IMG_20130826_123056 20130826_053921

Ook heb ik in de vroege ochtend uurtjes staan experimenteren met een nieuw gerecht. Iets met ei, vlees, groente en pizza, maar dan toch ook weer niet. Op de foto’s een sneak preview, maar ik moet hem nog even “fine tunen” voordat ik het recept zal delen.

Vandaag zal ik vanuit huis werken, lang leve het nieuwe flexibele werken, wat betekend dat ik extra tijd win om weer fijn te werken aan mijn opkomende serie over tandbederf, heerlijk met alle rust de hei op kan en hopelijk zonder gestoord te worden door poes Jacobien, die alleen maar stoute dingen wil doen, verder lezen in It Starts With Food.

13. Bien wurmt zich in holletjes 15-06

“Zucht” het gaat mij niet snel genoeg door alle afleiding die haar speelsheid en ondeugendheid brengen, maar ze is wel zoooo lief dat het haar zo weer is vergeven.

IMG_20130826_203920

Tijd voor de ontspannen stem van Angelo Coppola, tijd voor weer een nieuwe dinsdag en tijd om de tandjes te poetsen.

Bruisende dinsdagse groet,

Helen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.