30 Dagen Schoon – De Eindstreep in Zicht

Dag 30 is hier! Ik heb mij deze laatste paar dagen een beetje stil gehouden en laten afleiden door andere zaken, maar hier is hij dan, de laatste dag van mijn 30 dagen schoon avontuur!

Ik voel mij goed! Toegegeven, ik ben er nog niet wanneer ik kijk naar de doelen die ik voor mijzelf heb neergezet, maar het is duidelijk merkbaar dat ik weer op de goede weg zit. Het is ook niet makkelijk en zeker niet die laatste paar dagen. Ik moet dan ook bekennen dat ik een wijntje (of twee) heb gedronken afgelopen zaterdag tijdens een gezellig lokaal festival en ook kon ik het gisteren niet laten om alvast een beetje boter in mijn kogelvrije koffie te doen. Eerlijk gezegd denk ik nu dat die boter eigenlijk best had kunnen wachten. Het niet kunnen eten er van had het tot een hogere status gebracht dan de werkelijke ervaring ervan. Ofwel, meh, zo lekker is het nu ook weer niet, dus kan het best wel weer laten. Ik heb nog geen lichamelijke klachten ondervonden van dit beetje zuivel, maar weet nu wel dat ik het niet hoef te missen zoals ik deed.

De doelen die ik voor mijzelf heb neergezet waren:

1. De laatste ontstekingen uit mijn lijf jagen

2. Maag en darmstelsel herstellen

3. Doorbloeding verbeteren

4. Tandbederf bestrijden – mondverzorging verbeteren

Wat de eerste twee betreft besef ik mij heel goed dat dit langer nodig heeft dan 30 dagen. Logisch ook, het is ook allemaal niet binnen een maand gekomen. Het betekend gewoon dat ik voorlopig nog doorga met geen granen en suikers eten, genoeg supplementeer met pre- en probiotica, doorga met het reinigen van de darmen met kiezelaarde (iets waar ik nog deze maand meer over ga schrijven) en wellicht wanneer de tijd weer goed voel nog eens een 30 dagen er tegen aan gooi, die net wat strikter is. Geen nachtschades bijvoorbeeld, maar voordat het zover is, wil ik eerst in mijn gewoontes krijgen dat ik voldoende en gevarieerd groenten eet, iets waar ik al aan werk maar van weet dat ik dat nog onvoldoende doe.

Het verbeteren van mijn doorbloeding is een lastige. Ik drink speciale thee, doe aan droog borstelen en scrub de handen en voeten regelmatig met een scrub die naast een voedende werking ook speciaal gericht is op het bevorderen van de doorbloeding en ben begonnen met nog meer beweging. Echter, het is net zomer geweest en de echte test om te bepalen of dit alles zin heeft komt pas nu de dagen korter gaan worden en het weer richting guur en koud gaat. Ook hiermee zal ik dus gewoon doorgaan en moet ik het meer tijd geven dan de 30 dagen. Geen probleem, want het is eigenlijk heerlijk om zo lekker de tijd voor jezelf te nemen.

Een ding waar ik zichtbaar nu al resultaat in zie is het tegengaan van tandbederf en het herstel van mijn tanden en kiezen. Een aantal donkere plekjes zijn zichtbaar aan het verminderen, ze voelen na het poetsen met mijn zelf gemaakte tandpasta heerlijk schoon aan en ik heb er alle vertrouwen in dat alles dat ik doe een blijvend goed resultaat gaat opleveren. Hierom heb ik dan ook besloten om de rest van de maand september te wijden aan het bestrijden van tandbederf en het herstel van tanden en kiezen. Geloof het of niet, maar het is werkelijk mogelijk, dus wil je hier meer over weten, blijf mij dan vooral volgen het gaat erg interessant worden!

En dan de hamvraag… tatataaaa… Waar ben ik het meest trots op?

Op het feit dat ik eindelijk van mijn suikerverslaving begin af te komen! Jawel, waar het de vorige pogingen mis ging heb ik het nu prima vol gehouden met af en toe een dadel, een vijg of een kop kaneel of chai thee. Het was absoluut niet makkelijk en het zal nog best moeilijk blijven, maar ik mag zeker trots wezen op mijzelf!

En dan nog even dit… Wat is het toch heerlijk om weer actief te sporten! Nu al! Gisteren een proefles crossfit gedaan bij een net nieuw geopende school bij mij om de hoek (hoe fantastisch!?) en mij gelijk ingeschreven, een dag later ook nog geen spijt van want ik voel mij heerlijk. Gisteravond voelde ik wel wat spieren, maar ik ben heerlijk onder de douche gestapt, heb mijzelf daarna overgoten met een magnesium rijke spray, heb even lekker gezeten met een kop thee die de doorbloeding bevorderd en ben toen heerlijk in slaap gevallen. Helemaal goed dus. En vanmorgen? Mijn stijve nek, die ik had voor het sporten, was bijna over, hier en daar voel ik wel dat mijn spieren gewerkt hebben, maar dat is prima zo, dus ik denk dat het wel veilig is om te zeggen dat een warme douche (beter nog, een wissel douche) en magnesium spray zeer goed helpen om het herstel te bevorderen.

Tijd om dit eens af te kappen, ik ben weer veel te enthousiast aan het tikken, maar moet zo ook gewoon aan mijn normale werkdag beginnen en heb nu wel weer genoeg gekletst.

Knusse herfstige groet,

Helen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.