Bieten uit de Oven

De bron kan ik helaas niet meer achterhalen, maar dat maakt niet dat ik jullie dit gerecht niet ga aanraden. Bieten zijn voor mij altijd een beetje gewoontjes geweest, dezelfde smaak die ik na drie happen vaak al zat ben en vroeger maskeerde met liters slasaus. Maar dat zijn gekookte bieten… dit, dit is veel lekkerder met veel meer dimensie en smaak en de manier waarop ik voortaan deze vitamine bommetjes zal klaarmaken. Niet te vaak, het duurt lang en hoewel ze vol vitamientjes zitten, zijn ze ook vol koolhydraten en, in mijn dieet, meer bedoeld als verwennerij voor af en toe.

Wat heb je nodig:

4 Bieten met stengels
1 el Kokosolie

Verhit de oven voor op 200°C. Kook de bieten met de groene steeltjes er nog aan zo´n 20 tot 30 minuten (half’) gaar. Schep om met de kokosolie in een ovenvaste schaal en bak 40 minuten tot ze helemaal gaat zijn.

Een heerlijk gerecht dat goed samengaat met droog gebakken bloemkool couscous met keltisch zeezout en een eerlijk mals biefstukje.

Donker roze zoete groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.