Chocolade – Honing Taart

2013-04-13 14.08.31

Gisteren was mijn verjaardag en voor mijn verjaardag wilde ik mijn familie wel eens een zoete lekkernij uit eigen keuken voorschotelen. Hoewel ik geen fan ben van bakken met notenmeel, het verhitten van de noten doet de olie in de noten geen goed, maak ik voor mijn verjaardag graag een uitzondering.Mijn eerste zelfgebakken taart ooit en het was gelijk een groot succes!

Dit recept is een bewerking van de Sacher Torte van Paleoliscious. Dit komt doordat er in april nog geen verse abrikozen te krijgen zijn en nog meer doordat ik mij nooit goed aan de hoeveelheden kan houden.
2013-04-14 07.35.46

Wat je nodig hebt:

Een taartvorm van ongeveer 18 – 20 cm
Een keukenmachine
Garde en mengschaal
Eetlepels en theelepels
De oven voorverwarmd op 170 C

Voor de taart:
2013-04-14 10.34.18
2 el  Honing
2 el  Cacao
1 tl   Vanille Poeder
4 el  Kokosolie Extra Vierge
3 Eieren
200 gram Amandelmeel
1/2 tl Wijnsteen Bakpoeder
10 Pruimen

Voor het glazuur:

2 el Kokosolie e.v.
Flinke el   Honing
2 flinke el  Cacao
3 el Kokossnippers

Schil wanneer nodig de pruimen, ik heb gele en rode pruimen gebruikt en de rode van schil ontdaan. Haal de pit eruit en hak alles tot moes in de keukenmachine. Klop voor het beslag de eieren op en doe hier één voor één de kokosolie (gesmolten), vanille en cacao bij. Doe dan de wijnsteen en twee eetlepels van de pruimen moes erbij. Klop alles nog even goed door om dan als laatste de amandelmeel erbij te doen en alles tot een mooi beslag te kloppen.
Vet de taartvorm in, verdeel het beslag er mooi in en zet voor ongeveer 30 â 35 minuten in de oven. En laat ondertussen de pruimenmoes goed koud worden in de koelkast.

2013-04-14 11.06.052013-04-14 11.23.262013-04-14 11.49.42

Wanneer de taart mooi bruin is en iets droog kan deze uit de oven. Laat goed afkoelen, dan kan de taart uit de vorm en de pruimenmoes er gelijkmatig over verdeeld worden. 

2013-04-14 13.14.00 2013-04-14 13.14.30

Verhit dan de twee eetlepels extra vierge kokosolie en meng dit goed door met de honing en cacao. Giet het langzaam over de taart heen. Het beste is om dit in twee keer te doen en het na de eerste keer eerst een beetje op te laten stijven zodat het mooi gelijkmatig verdeeld wordt. Sprinkel als laatste de kokos eroverheen en zet de taart tot serveren in de koelkast.

2013-04-14 13.25.27 2013-04-14 13.25.322013-04-14 13.25.582013-04-14 13.26.022013-04-14 14.18.26

 

 

 

De taart was een groot succes en ik zie hem ook al in andere seizoenen voorbij komen met bijvoorbeeld kersen, bananen of abrikozen.

Friszoete verjaardags groet,

2013-04-14 15.33.43

Helen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.