DIY – Natuurlijk en groen de was doen

Ik doe mijn was ook op een duurzame natuurlijke manier, ik was nooit op een hogere temperatuur dan 30 graden, draai het eco programma, heb nooit de stekker van de wasmachine in het stopcontact zitten wanneer ik de machine niet gebruik en was met twee simpele natuurlijke producten. Sinds mijn omslag naar deze groene en goedkope manier van de was doen zijn rare plekjes op mijn huid en pukkels voorgoed verdwenen, een fantastisch pluspunt dat voortkomt van het weglaten van al die met chemicaliën volgestopte middelen.

Geen dure waspoeders, wasverzachters en chemische vlekken middel in mijn was kast. Voor mijn donkere en gekleurde was gebruik ik slechts twee producten.Wassen met Lavendelolie en Natuurazijn

– Natuurazijn
– Etherische Lavendel Olie

Dat is alles! Ik vul mijn wasverzachter vakje met azijn en druppel hier tien tot vijftien druppels olie bij. De azijn weet niet alleen alle vieze geurtjes en vlekken weg te halen maar ook de was zachter te maken. De etherische olie geeft een heerlijke geur en heeft ook nog eens een antiseptische werking.

Voor de witte was voeg ik een schepje zuurstofbleek toe aan het waspoeder vakje en bij hardnekkige vlekken behandel ik de vlek even voor met ossengal.

Andere etherische oliën kunnen ook goed werken, tea tree olie voor extra sterke antiseptische werking, roos voor een bloemengeur of citroen voor meer frisheid.

 

Schone frisse groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.