Etherische Olie Verdampen

Naast het gebruik van etherische olie in het badwater, maskers en andere cosmetica wordt het verdampen van etherische oliën toch wel het meest toegepast. Het geeft een heerlijke geur in de ruimte en kan zo ook een sterke werking op jou gemoedstoestand en gezondheid hebben.

aroma_clip_image006

De aromabrander, een bakje gevuld met water waaraan de olie wordt toegevoegd met daaronder een brandend theelichtje, is de meest bekende manier van het verspreiden van geurige weldaad. Het is een goedkope en makkelijke manier. Nadelen zijn echter dat men niet zomaar weg kan gaan of de brander s nachts kan branden omdat er een vlam brand en er moet worden opgelet dat er nog genoeg water is het bakje zit.. Daarnaast is het verwarmen van de olie ook discutabel. De chemische structuur van de inhoudsstoffen kunnen zo veranderen dat de positieve werking negatief beïnvloed. Bij het branden van olie is 2 tot 4 druppels vaak al genoeg, men past de dosis aan op de grootte van de ruimte en de olie die gebruikt wordt.

De meeste effectieve manier om een olie zo puur mogelijk te verspreiden is een diffuser. Dit is een glazen kelkje aangesloten op een pomp die de olie met kracht de ruimte in blaast. Er is dus geen warmte en water nodig, helaas is het een zeer kostbare manier omdat er een flinke laag olie in de kelk moet zitten wil het bliss_aqua_mainlarge2apparaat de olie kunnen oppakken en verspreiden. Hierom wordt er een zeer krachtige oncontroleerbaar hoge concentratie de ruimte in geblazen en dat maakt dit apparaat alleen geschikt voor grote ruimtes, bijvoorbeeld voor het ontsmetten of het tegengaan van insecten.

Tegenwoordig bestaan er ook elektrische apparaatjes die door middel van stoom op een veilige manier en lagere dosering dan de diffuser zeer effectief de olie naar jou keuze de ruimte in helpen.

geursteentjesDe meest veilige manier is het geur steentje. Zeer goed inzetbaar met bijvoorbeeld een druppeltje lavendel olie naast het bed voor een goede nachtrust, of op het bureau op werk met een olie die helpt om je concentratie erbij te houden.

Denk niet, omdat je niets meer ruikt dat je meer olie moet toevoegen. door gewenning wordt een geur niet meer geregistreerd maar de werking blijft, vertrouw hier op!

Tip bij verkoudheid:

Brand twee tot vier druppels eucalyptus en in een mum van tijd is jou loop neus tot een halt geroepen en bevindt je je in een ruimte vol weldaad die jou immuunsysteem een boost geeft voor de komende kou.

Vele oliën zijn geschikt voor het branden, raadpleeg echter altijd de literatuur voor het juiste gebruik.

Geurige groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.