Gelatine fruit snacks

Een gezond snoepje om je zoete trek te plezieren? Jazeker dat is mogelijk!

Met de grasgevoerde gelatine poeder van Great Lakes kun je heel veelzijdig en geheel naar eigen smaak snoepgoed maken die ook nog eens goed is voor de buik, botten, kraakbeen, huid en haar.

1.Gelatinesnoepjes - de ingrediënten

De Ingrediënten

– 2 flinke eetlepels (rauwe) honing
– 500 gr ontdooide frambozen
– 8 el gelatine poeder
– 125 ml kokosmelk (tegen kook aan)
– 125 ml koude kokosmelk

1.Gelatinesoepjes - gelatine poeder aan koude kokosmelk toevoegen
Zet een ingevette ovenschaal klaar en zorg dat je in één keer door kan gaan om ervoor te zorgen dat het niet te snel

gaat klonteren en de snoepjes eerder een soort heuvellandschap van drap worden dan een mooie egale drilpudding.

Doe de frambozen en koude kokosmelk in een blender met de honing en laat goed mengen tot het egaal is. Verhit de

1.Gelatinesnoepjes - mengsel in een ingevette glazen ovenschaal

kokosmelk in een pannetje en let hierbij op dat het net niet kookt. Doe dit in een schaal en voeg al roerend de gelatine toe tot een egaal mengsel ontstaat. Voeg dan snel het mengsel uit de blender toe, roer goed door en doe dit alles in de ovenschaal.

Laat een aantal uur in de koelkast staan en snijd in kleine blokjes. Het kan nog wat plakkerig zijn, hierom zou je ervoor kunnen kiezen om de blokjes door een beetje kokosmeel te halen.

Uiteraard kan er ook gekozen worden voor water in plaats van kokosmelk of half om half, ander soort fruit een andere zoetstof of bijvoorbeeld een thee. Het is simpel en leuk om mee te experimenteren en iedere keer iets anders te creëren.

De snoepjes zijn zeker twee weken afgesloten houdbaar in de koelkast.

Fruitige snack groet,

Helen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.