Gezonde Cassis Gummies

Gelatine is een geweldig gezond product afkomstig van de beenderen van dieren. In het bijzonder dat van grasgevoerde runderen. Je kunt het zelf trekken uit de botten (vooral gewrichten) door deze voor zeker 24 uur te trekken met slechts twee eetlepels (appel) azijn per liter koud water. Gelukkig hoeven wij niet altijd alleen maar bouillonnetjes te trekken en nuttigen om gelatine in het dieet toe te voegen. Great Lakes (hier te koop) heeft, voor zover bekend, als enige gelatine poeder gemaakt van grasgevoerde runderen. Poeder dat je gewoon in je thee of koffie kunt toevoegen, aan een avocado mouse om deze extra fluffy te maken maar ook kan gebruiken om gezonde snoepjes mee te maken. Dat laatste heb ik onlangs in een eigen recept gedaan, en ze zijn lekker! Ik moet oppassen dat ik ze niet direct allemaal tegelijk op eet. Het recept is niet alleen gezond vanwege de gelatine, maar ook omdat er vitamine C rijke rozenbottel thee en rauwe honing aan toegevoegd is.Ingredienten Cassis Gummies Wat heb je nodig

  • 250 ml warm water (tegen de kook aan)
  • 200 ml biologische blauwe druivensap
  • 7 a 8 el gelatine poeder
  • 50 ml koud water
  • rauwe honing naar smaak (ik gebruik 1 – 2 el)
  • 2 a 3 zakjes rozenbottel thee

Wat je doet Het is belangrijk om alles vanaf het moment dat je de gelatine gaat mengen alvast klaar hebt staan, het kan namelijk erg snel tot pudding vormen. Doe dus alvast de eetlepels gelatine in een kommetje, meet alvast de druivensap en zet de honingpot open met een eetlep daarin. Water KokenBreng de 250 ml water aan de kook, zodra deze kookt giet je het in een maatbeker of pannetje over de zakjes rozenbottelthee en laat je het ongeveer 5 a 10 minuten trekken en iets afkoelen.  Doe de 50 ml koud water in een beslagkom en meng hierin de gelatine totdat een dik papje ontstaat. Het kan mogelijk zijn dat je alvast wat druivensap moet toevoegen omdat het papje te dik wordt. Voeg dan snel de warme thee toe en roer goed door. Dan de eetlepel(s) honing en als laatste de druivensap.Eind resultaat Giet alles in vormpjes of in een ingevette ovenschaal en laat de gummies zo’n 2 a 3 uur hard worden in de koelkast. Afgesloten in de koelkast 1 a 2 weken te bewaren. Let er ook op dat je koelkast vrij is om de vormpjes in te leggen! Kliederen met deze plakpudding is geen pretje! uiteraard kun je eeuwig spelen met de verschillende ingredienten, zolang de verhoudingen maar ongeveer gelijk blijven zodat de gelatine goed kan hard worden en er geen plakzooi ontstaat. Wellicht eens een fris-zoete variant met kokoswater en limoensap? Of een anti-oxitant bommetje met groene- en of witte thee en blauwe bes? Ook een idee, kokosmelk en vanille en misschien zijn zelfs chocolade gummies mogelijk. Dat staat nog op mijn to do lijstje. Donkerpaarse glibberdebibber groet, Helen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.