Ghee

Ghee, of geklaarde boter, is boter dat is verhit en ontdaan van alle melk eiwitten en lactose. Door de hoge temperatuur krijgt de boter een nootachtige smaak, het kan buiten de koelkast tot zeker een jaar goed blijven en is wat mij betreft ideaal voor het maken van stoofvlees.
Daarnaast hoeft het ook niet duur te zijn, gezien je het makkelijk zelf kan maken.

Neem 2 tot 4 blokken grasgevoerd roomboter en verhit deze in een braadpan.

20130815_122009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra de boter heet genoeg is en er schuim vormt kun je dit met een zeep eruit scheppen, net zo lang totdat er geen schuim meer te scheppen valt.

20130815_122305

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om er zeker van te zijn dat het goed ‘schoon’ is, is het verstandig om het daarna door een doek te zeven in een schone glazen goed afsluitbare pot.

20130815_124943

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna af laten koelen en wegzetten op donkere plek, dit mag dus gewoon op kamer temperatuur.

Botervette groet,

Helen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.