Goedemorgen – vroeg opstaan en een oerzuivere lunch

Men zegt dat de overeenkomst tussen succesvolle mensen is dat deze allemaal vroeg uit hun bed stappen. Dit zou de productiviteit ten goede komen en ik moet zeggen, ik denk dat men gelijk heeft. Vroeg opstaan is voor mij nooit een probleem, mijn wekker schijnt vanaf kwart over vier licht op mijn gezicht en laat mij om half vijf weten dat het tijd is om aan een nieuwe dag te beginnen. Heerlijk, lekker in de stilte van de ochtend in alle rust lekker rommelen in het huis. Ik hoef meestal op zijn vroegst pas rond kwart voor zeven de deur uit voor mijn werk en heb dus ruim de tijd om lekkere ritueeltjes uit te voeren. Scrubben, olie trekken van de mond, misschien even mediteren op de spijkermat en dan de keuken in. Ik maak mijn eten voor de dag het liefst in de ochtend klaar, als ik al niet een leftover heb dat ik zo even in een bakje mee kan nemen. Ik geef de koningin (een kleine jonge poes die baas in huis is) eten, maak haar bak schoon, veeg de vloer en zorg dat alles netjes is voor ik de deur uit ga. En als er nog wat tijd over is dan kan ik ook nog even lekker wat schrijven, lezen of onderzoeken voor Oerzuiver.

Vanmorgen is het niet anders dan andere ochtenden. Ik ben bij het opstaan direct de badkamer in gedoken, even scrubben en daarna lekker insmeren met kokos en grapefruit, ik gebruik dit ook als deodorant waar ik vanmorgen ook nog een beetje bakpoeder bij heb gedaan voor extra bescherming. Ik heb het bed opgemaakt, een heerlijke eucalyptus olie in de brander aangezet en ben de keuken in gedoken.

Het resultaat is een goed ontbijt voor straks en een fijne lunch voor later op het werk! Ik heb twee kippendijen staan braden voor vanavond en morgen, een hamburgertje met lekkere kruiden en twee broodjes van slechts twee simpele ingrediënten. De hamburger heb ik omwikkeld met rauwe gluten- en suikervrije ham die ik nog in de koelkast had liggen, samen met wat zuurkool en licht gestoofde boontjes maakt dit een heerlijke lunch. Vandaag doe ik er voor de verandering ook wat zuivel bij, lekkere crème fraîche, daar kan ik af en toe echt van genieten. Als snack neem ik wat rauwe cacao en gedroogde zwarte bessen mee plus zelf getrokken runder bouillon met Keltisch zeezout en lavas.

IMG_20131114_062515

 

Excuses voor de slechte donkere foto. Het doet de kwaliteit en de smaak geen recht, ik weet zeker dat ik er van zal gaan genieten vandaag. En dat start met een fijne kop koffie en een broodje. 

 

 

Vroege voedzame donderdagse groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.