Langverwacht lamsstoofpotje

Ik heb het recept nu al drie keer in korte tijd voor mijzelf gemaakt en iedere keer watertandend met zoveel aandacht en liefde voor het gerecht dat ik almaar vergeet foto’s te maken en het daarom ook nog altijd niet in een post heb verwerkt.

Nu, jammer dan. Wellicht dat het mij binnenkort eens lukt om de foto’s wel te maken, maar voor nu zullen we het even moeten doen met die ene onscherpe foto.

Wat heb je nodig:

200 gram lamsstoofvlees in blokjes
1 ui, gehakt
1 rode peper, fijngesneden
1 tl korianderzaad
1 blaadje laurier
2 a 3 kardemom peulen
1 kaneelstokje
3 tomaten in blokjes
3/4 blik artisjokharten, gehalveerd
1 el verse koriander, gehakt
1/2 el verse peterselie, gehakt
1 limoen, geperst
50 gram extra vierge kokosolie of roomboter
Snufje Keltisch zeezout

Snijd alles zoals hierboven aangegeven, doe de helft van de boter of olie in een braadpan en fruit het ui met het pepertje in de olie, voeg dan de stukjes lam toe en een theelepel korianderzaad. Zorg dat het 20130629_175438vlees rondom dichtgeschroeid is en laat iets bruinen, voeg dan de rest van de olie of boter toe samen met het laurierblaadje, de kardemom peulen en het kaneelstokje. Laat alles zo’n 30 a 40 minuten sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe even door.

Haal het kaneelstokje, de laurier en kardemom peulen eruit en doe de blokjes tomaat en gehalveerde artisjokharten en het snufje zout in de pan.Roer goed door en laat nog eens vijf minuten met het deksel op de pan sudderen totdat het sap wat is ingedikt.

Serveer in een diep bord met bijvoorbeeld gebakken bloemkool rijst, garneer met de gehakte verse kruide en druppel het sap van de limoen eroverheen.

Heerlijk fris recept perfect voor het voorjaar of begin van de zomer.

 

Malse frisse groet,

Helen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.