Oerzuivere Kokos Mayonaise

Jawel, het is mij gelukt! Een nog lekkerder recept voor super gezonde volvette mayonaise. Hoewel het oude en het iets nieuwere recept mij ook al smaakte, deed het mij toch nog verlangen naar de (minder gezonde) Yofresh waar ik een aantal jaar terug verslaafd aan was. Nu, met een nieuw product in mijn keuken heb ik deze bijna kunnen doen vergeten met een heerlijk makkelijk recept. Wat heb je nodig

  • 4 eigeel (van buitenkippen)
  • 3 el kokosazijn (hier te koop)
  • 1 tl rauwe honing (ik gebruik dit merk)
  • snufje zout naar smaak
  • 125 ml olijfolie (deze smaakt mij goed)
  • 125 – 150 ml extra vierge kokosolie (gesmolten maar wel afgekoeld voor gebruik)

Wat je doet Mix het eigeel eerst in de keukenmachine. doe dan de honing, de lepels azijn en het zout erbij, laat de machine nog even goed draaien alvoeren met de olie te starten. Ikzelf gebruik een trechter om makkelijk en geleidelijk aan de olie aan het mengsel toe te voegen. Terwijl de keukenmachine draait start ik met het druppelen van de olijfolie, steeds meer tot een mooie langzame dunne stroom ontstaat en uiteindelijk de olie op is. Hierna volgt de kokosolie welke al snel zal zorgen dat het mensen begint in te dikken. Schrik niet, het kan zijn dat de machine wat gaat bewegen doordat de mayonaise dikker wordt. Laat de machine nog even goed draaien om alles mooi egaal te mengen. De mayonaise is klaar en kan met een spatel in een mooie schone lege pot worden gedaan! Blijft ongeveer voor een week goed in de koelkast. Goudgele vette groet, Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.