Pittige Oranje Ballen

Stond ik zojuist lekker te kokkerellen denkende over wat ik met mijn mini vakantie nog meer wil doen, Ik ben zelf niet zo van die drukte tijdens Koninginnedag dus verwacht ook morgen weer lekker in de keuken  te rommelen, zie ik dat ik bezig ben met een oranje recept! Nou ja, dan moet ik hem ook maar gelijk delen ook.

Wat je nodig hebt:

Bakplaat
Bakpapier
Mengschaal
Vork
Eetlepel
Pan
Oven voorverwarmd op 180 graden

Voor de balletjes:1. De Ingredienten

1 Grote zoete aardappel
1 Kleine ui
2 Blikken tonijn in water
1 Medium winterwortel
1 Klein ei
1 el Kokosolie
Zout
Chili vlokken

Schil de zoete aardappel en snijd in stukken, kook deze helemaal gaar. Rasp ondertussen de wortel, hak het uitje fijn en laat de tonijn uitlekken.
Wanneer de aardappel gaat is laat deze dan goed uitlekken, het mag goed droog zijn. Prak de aardappel fijn terwijl je een goede eetlepel kokosolie in een ovenvast schaaltje in de oven hebt staan om te laten smelten. De olie hoeft niet helemaal gesmolten te zijn, dat gaat nog verder nadat je het uit de oven hebt gehaald, het moet ook niet te heet worden.
2. Alles Mengen Close up

Meng alle ingrediënten in een kom en maak van het mengsel ballen. Wanneer de verhoudingen zo zijn dat het allemaal wat natter is kun je de ballen boven de gootsteen maken en het vocht er wat uit knijpen. Persoonlijk heb ik hier 3. Balletjes draaien close upvoorkeur voor omdat ik van de droge pittige structuur houd die dan ontstaat.
Doe de ballen zo’n 30 a 40 minuten in de oven. Houdt ze tegen de 30 minuten goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

Vandaag heb ik de ballen naast een bakje verse groentesoep gegeten, puur omdat dit ook nog op moest. Maar nog lekkerder zou het zijn naast bijvoorbeeld een salade van spinazie, avocado en tomaat.

Pittige oranje groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.