Rundergehaktballen Met Paleo Superfood Treat

[Edit 02-04-2015] Omdat de ballen vaak wat droog werden met mijn oude recept heb ik het receptuur verbeterd door een ei en twee eetlepels ghee eraan toe te voegen. Ik heb het verbeterde recept nu twee maal gemaakt en het is werkelijk fantastisch! Heerlijke stevige sappige voedzame ballen. [/edit 02-04-2015].

Lever is wat mij betreft een superfood. Het zit boordevol goede vitamines zoals vitamine A en het is nog eens lekker 2.Lever uit oven - grasgevoerd runderlever van de hoevegoedkoop ook.

Omdat mijn favoriete recept met runderlever erg machtig is waardoor ik het voorverpakte stuk lever niet alleen op krijg verwerk ik dat wat ik over heb vaak in een gehaktbrood. Voor de afwisseling heb ik afgelopen zondag een recept bedacht voor gehaktkruiden en de rest van de lever daarbij in verwerkt.

3.Gehaktballen - lever fijn hakken met uitje in keukenmachine

De ingrediënten

– 1kg runder gehakt
– stuk runderlever van zo’n 150 gram
– teentje knoflook
– 1 el super simpele gehaktkruiden mix
– lekker groot stuk roomboter
– 2 eetlepels Ghee (*nieuw)
– 1 ei (*nieuw)

3.Gehaktballen - lever, kruiden en gehakt mengen

Hak de lever samen met het teentje knoflook fijn in een keukenmachine. Doe de lever samen met het gehakt (op kamer temperatuur), de gehaktkruiden, het ei en de ghee allen in een schaal en kneed er even lekker op los terwijl in een pan de boter smelt.

Als alles goed gemengd is en je je handen lekker vies hebt gemaakt vorm je ballen en braad je deze rondom bruin in de braadpan. Dan vuur laag en lekker laten braden, ikzelf heb er later nog wat heet water aan toegevoegd zodat ze lekker in een badje liggen met een beschermlaagje vet erop om de ballen zo makkelijk te bewaren. 3.Gehaktballen - braden in lekker veel roomboter

Wanneer je een warme bal wil warm je enkel de pan met ballen weer even op, of bij het eten van een koude bal, gewoon een bal eruit vissen. Uiteraard kunnen de ballen ook langer bewaard worden door ze in te vriezen.

Lekker makkelijk en snel te maken, plus genoeg om even mee vooruit te kunnen op de dagen dat je geen zin of tijd hebt om moeilijk te doen.
Voedzame ballen groet,

Helen.

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Rundergehaktballen Met Paleo Superfood Treat

  1. Tije
    20 januari 2017 at 8:26 pm

    Hallo Helen, Wat een geweldig recept! Ik maak ‘m nu voor de tweede keer. Vooral de kruidenmix is erg smakelijk. Ik heb dit keer trouwens wat bananenmeel (paleo) toegevoegd. De ballen worden dan nog steviger. Ik moet ze nog proeven, maar is vast nog lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.