Runderlever met kokos uit de oven

Een van mijn favoriete gerechten sinds de eerste keer dat ik deze variant op een recept van wellness mama heb gemaakt is toch wel runderlever uit de oven. Voedzaam, goedkoop en wat mij betreft heerlijk.

2.Lever uit oven - biologische bakbacon ontdooien

De ingrediënten

– runderlever
– gedroogde kokos, ongesuikerd
– 1 teen knoflook
– half theelepeltje chili poeder of flakes
2.Lever uit oven - grasgevoerd runderlever van de hoeve– 1 ui
– 2 tot 3 plakken bak bacon

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Bak de bacon plakken in een koekenpan goed door. Spoel ondertussen de lever af onder de koude kraan, dep droog en knip in blokjes. Doe deze in een ovenschaal en vermeng het goed met een flinke eetlepel kokossnippers, het teentje knoflook en de chilipeper. De hoeveelheden hangen een beetje af van jouw smaak en natuurlijk het aantal personen waarvoor je dit gerecht maakt.

Snijd het uitje in ringen en meng door de lever heen. Leg bovenop de lever wat blokjes roomboter en doe voor ongeveer vijftig minuten tot een uur de schaal in de oven. Roer af en toe alles goed door. De stukjes lever mogen lekker doorbakken worden.

Snipper de afgekoelde bacon over de lever heen en serveer met bijvoorbeeld een heerlijke rucola salade en bloemkool rijst.

Voedzame runder groet,

Helen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.