Spaghetti Pompoen

Eindelijk heb ik het kunnen klaarmaken, de spaghetti pompoen, en het blijkt nog simpel ook!

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en het vlees met een lepel. Let op, gooi het vlees niet direct weg, we gaan de pitten ook gebruiken!

Smeer de binnenkant van de beide helften in met kokosolie en besprenkel met wat hymalaya of keltisch zeezout. Ikzelf heb ervoor gekozen om daar ook nog wat gemalen korianderzaad bij te doen. De keuze daarin is helemaal aan jou. Wegens een allergie gebruik ik vrijwel nooit zwarte peper, dus ik ben altijd aan het experimenteren wat er verder nog te gebruiken valt.

Leg de beide helften op een bakplaat met de binnenzijde naar beneden en plaats voor zo’n 25 minuten in de oven. De pompoen is klaar wanneer de schild iets meegeeft, ofwel zacht is, bij het indrukken.

2013-08-21 12.16.32

2013-08-23 16.14.47

2013-08-23 16.21.08

 

 

 

 

 

Laat de pompoen even afkoelen.

Terwijl de pompoen in de oven bakt kun je mooi de pitten scheiden van het vlees dat er eerder is uit gehaald. Spoel en droog de pitten af en besprenkel ze met zout.
Verhit dan wat kokosolie in een koekenpan en rooster de pitten totdat zij een mooi bruine kleur hebben.

Dat is alles! En het is een heerlijke snack om even van te genieten terwijl je moet wachten op je pompoen. Je kunt de pitten warm eten.

2013-08-23 16.27.24 2013-08-23 16.39.20 2013-08-23 16.52.16

 

 

 

 

 

Wanneer de pompoen is afgekoeld kun je deze uitschrapen met een vork. Er ontstaan dan slierten, vandaar de naam spaghetti pompoen.

Serveer bijvoorbeeld met een simpele maar overheerlijke tomatensaus met ballen.

2013-08-23 17.07.44 2013-08-23 17.09.26 2013-08-23 17.12.17

 

 

 

 

 

Simpele smakende groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.