Super Groene Smoothie

Heb je energie nodig? Meer groenvoer nuttigen? Geen tijd om een uur te zitten aan een enorme salade? Kijk niet verder!

Hier is hij dan, mijn super groene smoothie recept.

Wat heb je nodig:20130907_123405

– 2 bleekselderij stengels
– 1 avocado
– 1/2 tl chlorella
– 1 gedroogde vijg
– een kopje kokosmelk
– 1 el mct olie (optioneel)
– 1 el, of een flinke scheut, olijfolie
– 1/2 tot 1 cm kurkuma
– 1 eigeel (optioneel, niet aan te raden wanneer smoothie niet direct wordt genuttigd)
– Lekker veel bladgroen (spinazie, bietenblad, boerenkool…)
– Water, start met een kopje, en voeg zo nodig extra bij.
20130907_123500

Doe als eerste de bleekselderij, kurkuma en vijg in stukjes gesneden in de blender, hier bovenop de avocado, dan de chlorella en hier bovenop de bladgroenten. Overgiet alles met de olie en kokosmelk en voeg alvast een kopje water toe. Laat de machine draaien totdat er een mooie groene massa ontstaat. Er kan extra water bij wanneer alles nog te dik blijkt en niet mooi wil blenden.

20130907_124357

Dit recept is genoeg voor twee porties. Ikzelf neem een fles mee in een koeltasje naar werk en drink de rest op tijdens het ontbijt. Ik wacht dan ook totdat dit alles goed door de blender is geweest en ik mijn Klean Kanteen heb gevuld voor dat ik de machine nog even laat draaien met een eigeel daarbij.20130907_124503

Mct olie is geen goedkoop product, maar ik kan wel uit eigen ervaring zeggen dat het een extra kick geeft aan energie. De kurkuma heeft voor mij een extra toegevoegde waarde omdat dit ook ontstekingsremmend werkt en de chlorella heeft ook nog eens ontgiftende eigenschappen.

Let er op dat je de smoothie niet gedachteloos achterover klokt! Het is belangrijk om te kauwen op iedere slok en het even in de mond te hebben gehad, zo worden de speekselklieren aan het werk gezet wat de vertering van het eten verbeterd. Het helpt ook tegen gasvorming en is alleen daarom al de moeite waard! Daarnaast geeft je jou lichaam de tijd om te registreren dat er gegeten wordt, dit zorgt er onder andere voor dat je niet na een half uur wilt eten omdat de juiste hormonen worden aangespoord om jou te vertellen wanneer je vol zit.

Groene energieke groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.