Super Simpele Gehaktkruiden Mix

Een simpele en korte post voor gehaktkruiden.

Deze gebruik ik graag wanneer ik ballen draai met een klein deel gemalen runderlever en knoflook daarin verwerkt, ik braad mijn ballen nog altijd het liefst in roomboter, zoals het wat betreft ook hoort.

De ingrediënten

– 1 volle tl karwij
– 1 tl mosterdzaad geel
– 1 tl gemalen gember
– 2 tl nootmuskaat poeder
– 1/2 tl knoflook poeder
– 1/2 tl chili flakes
– 2 tl peterselie gedroogd
– 2 tl Keltisch zeezout

Alles goed fijnmalen in een vijzel en in een potje droog en donker bewaren, het is goed voor meerdere malen ballen draaien. Ik heb zo’n twee theelepels gebruikt voor zes gehaktballen. Maar dat is geheel naar eigen smaak in te vullen.

Kruidige geurige groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.