Tomatensaus met Ballen

Om de simpel klaar te maken graan- en glutenvrije spaghetti te complimenteren heb ik direct een simpel en smakelijke saus voor daarbij bedacht.

Wat heb je nodig:

250 gram grasgevoerd rundergehakt
1 eigeel
Eetlepel kokosolie
Handje verse koriander, gehakt
Glutenvrije Garam Masala kruidenmix, 1 el
Knoflook (optie, ikzelf kan hier niet zo goed tegen, dus kies ook vaak om het eruit te houden)
Potje De Rit tomaten puree, 200g
Scheut kokos crème
Himalaya zout, naar smaak

Doe het gehakt, eigeel, zout en de garam masala, koriander en knoflook in een kom en meng het goed met elkaar door. Laat ondertussen een hapjes- of braadpan heet worden met de kokosolie. 2013-08-23 16.38.16Draai kleine ballen van ongeveer diameter van 1,5 cm en leg deze in de olie.
Laat alles op een laag vuurtje garen en draai de balen regelmatig.

Verwijder eventueel overmatig vocht uit de pan, maar laat er wel wat in zitten, en voeg nu de tomatenpuree er aan toe.
Roer alles goed door en voeg dan de kokos crème als laatste toe. Nogmaals roeren zodat alles goed gemengd is en zet dan het vuur uit.

2013-08-23 17.12.22

Dit alles kun je doen terwijl jou spaghetti in de oven staat te bakken. Wanneer de spaghetti klaar is, kun je het vuur weer even aanzetten en de ballen nog weer even opwarmen.

Let er wel op dat je geen deksel op de pan legt bij het afkoelen, hierdoor komt er vocht bij de saus en dit is niet de bedoeling.

 


Groet met ballen,

Helen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.