Wat Ik Eet – Een Paleo Weekplanning

Dit weekend werd mij gevraagd om eens te delen wat ik zoal op een dag eet omdat het nogal lastig kan zijn om geen granen, suikers (en zuivel) eten vol te houden. Goede reden om weer eens flink wat te koken, foto’s maken, recepten 4.Groenten stoven - wortelen en sugarsnapsnoteren, plannen en uiteraard ook schrijven.

Het zit hem allemaal in een goede voorbereiding, ik ben geen fan van het plannen van maaltijden maar de kostenbesparing (denk aan ultravers verpakte diepvries groenten en niet meer vlees dan werkelijk nodig ontdooien) die het oplevert is voor mij al reden genoeg om het toch te doen. Daarnaast heb ik ook een manier gevonden om het toch een beetje variabel te houden. Zondag is mijn keuken dag. Dat wat ik verwacht nodig te hebben in de komende week en wel een aantal dagen bereid in de koelkast kan bewaren maak ik alvast klaar.
Denk aan bouillon trekken, 4.Groenten stoven - spruitengroente smoren of stoven, rauwkost snijden, eieren koken, omeletten bakken en zo verder.

Vandaag is niet veel anders geweest. Ik ben opgestaan met een mok thee en een bulletproof geïnspireerde boter koffie   ter voorbereiding van een uurtje sportiviteit. Na een heerlijke crossfit les heb ik genoten van een flink bord vol ijsbergsla, koude (gisteren gebakken) krieltjes, gebakken tonijnmoot en huisgemaakt knoflook mayonaise, plus een gekookt ei. Vervolgens douchen en een beetje schoonmaken en daarna aan de slag! Kookschort om, fijn
muziekje erbij en 4.Groenten stoven - sperziboontjes, spruiten en omeletkoken maar.

Het resultaat van vandaag:

– gelatine framboos-kokos snoepjes (goed voor zeker ander halve week snoepen)
– 6 runder gehaktballen met lever
– 1 voorgebakken tonijnsteak (pakje kwam per twee)
– 3 gekookte eieren4.Groenten stoven - rechtopstaand alles
– omelet met restje nasi groenten (te verdelen in 2 porties)
– wortelrasp met citroensap (goed voor 2 porties)
– spruiten gesmoord met bacon vet (ongeveer 3 porties)
– sugarsnaps gesmoord met kokosolie (ongeveer 2 porties)
– winterwortelen gesmoord met kokosolie (ongeveer 4 porties)
– sperziebonen gesmoord met kokosolie (ongeveer 4 porties)
– bak bacon goed doorbakken (goed voor nog 2 porties)

Daarnaast heb ik onderstaande vaak ook al klaar staan:
– runder- of kipbouillon4.Groenten stoven - omelet, wortelrasp en sugar snaps
– biologische zuurkool
– stoofvlees
– mayonaise (in dit geval knoflook)
– zwarte en groene olijven
– kokosmelk (Aroy-D is een goed merk, verkrijgbaar bij de toko)
– kruidenmengsels zoals gehaktkruiden, speculaaskruiden en groene curry mix.
– momenteel ook verschillende soorten kaas, op de primal toer dus (dit om spaarzamer met mijn vleesvoorraad te kunnen zijn).

Omdat de
hoeve hun lever altijd verpakt voor twee personen en dat voor mij toch echt te veel is heb ik een deel opgeknipt in een heerlijke ovenschotel met ui en kokosrasp en de rest fijngehakt met knoflook in de gehaktballen verwerkt. tegen het einde van de middag was ook het oven gerecht klaar en heb ik heerlijk genoten van een bord vol super gezonde lever met een simpele salade. 

Het mooie van alles op voorhand klaarmaken in een middag tijd is dat ik de komende week absoluut niet meer hoef na te denken over wat te eten, alles lekker snel en makkelijk klaar is en er dus geen excuus meer is om uit luiheid “makkelijk” slecht te snoepen of eten. De gesmoorde groenten blijven tot zeker vijf dagen goed in de koelkast, kun je zowel koud als opgewarmd eten en op verschillende manieren combineren. Plus! Lekkere muziekjes waar je ongegeneerd op mee kan jodelen/lallen/zingen.. hoe je wilt. ^_^

Mijn weekplanning ziet er ongeveer als volgt uit:

Maandag

Start:
kiezelaarde & sole + visolie & probiotica
(edit: inmiddels neem ik de kiezelaarde slechts sporadisch en altijd zonder andere supplementen om te voorkomen dat de aarde de opname van de supplementen voorkomt)
– groene thee
– koffie met kokosmelk

Mee naar werk:|
– zelfgemaakte ijskoffie met kokosmelk en klein beetje honing
– tonijnsalade met onder andere ijsbergsla en huisgemaakte knoflook mayonaise
– wortelrasp, zuurkool, olijven (zwart en groen op water en azijn basis)
– framboossnoepjes
– runderbouillon met Keltisch zeezout, lavas en kelp

Diner:
– stooflapje met spinazie en bloemkool-peterselie puree

Dinsdag

Start:
– kiezelaarde & sole + visolie & probiotica
– groene thee
– koffie met kokosmelk

Mee naar werk:
– huisgemaakte ijskoffie
– gehaktbal met knoflookmayonaise en gesmoorde wortel + gekookt ei
– zuurkool, wortelrasp, Griekse kaas, olijven + omelet
– framboossnoepjes
– bouillon + …

Diner:
– Macaronisaus (leftover van het weekend) + sperziebonen (samen opbakken met eventueel wat kaas)

Woensdag

Start:
– kiezelaarde & sole + visolie & probiotica
– groene thee
– boter koffie (pre-work out)

Post work-out:
– sugarsnaps, sperziebonen & garnalen wokken in kokosmelk
– 2 gekookte eieren

Middag:
– framboossnoepjes

Diner:
– gehaktbal met ui in ijsbergsla met tomaten puree

Donderdag

Start:
– kiezelaarde & sole + visolie & porbiotica
– groene thee
– kokoskoffie

Mee naar werk:
– ijskoffie
– gehaktbal + spruiten met bacon
– zuurkool, wortelrasp, Griekse kaas, olijven
– framboossnoepjes
– bouillon + …

Diner:
– stooflap met wortel en sugarsnaps

Vrijdag

Start:
– kiezelaarde & sole + visolie & probiotica
– groene thee
– boterkoffie (pre work-out)

Post work-out:
– runderreepjes met wortel en sperziebonen in kokosmelk

Middag:
– spruiten en bacon
– zuurkool met Griekse kaas

Diner:
– ijsbergsla, wortel (rauw), kaas, olijven en 2 gekookte eieren

Uiteraard kan dit veranderen door verminderde of juist meer trek. In principe eet ik wanneer ik honger heb, wat vaak resulteert in ontbijten rond negen uur op werkdagen en rond één uur mijn tweede maal. Bij een lange dag is het voor mij wel belangrijk om genoeg bij mij te hebben voor wanneer mijn honger niet gestild is met twee maaltijden en bouillon. Vaak mis ik ook wat zoets, vandaar de gelatine snoepjes die ook nog eens super gezond zijn voor de buik omdat ze gemaakt zijn van grasgevoerd runder gelatine poeder.

Naast mijn supplementen in de ochtend neem ik voor het slapen gaan vaak ook magnesium, dit bevorderd mijn slaap en sinds ik intensiever ben gaan trainen helpt het ook opmerkelijk goed bij mijn herstel.

Een aantal van bovengenoemde recepten zal ik komende week delen. Daarnaast zal ik dagelijks een “dagboek snapshot” delen op instagram van wat het uiteindelijk allemaal is geworden. Vergeet mij dus niet te volgen op instagram en houdt de site, Facebook of Twitter in de gaten voor de nieuwste recepten.

Voedzame voorbereide groet,

Helen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.