Wat Ik Eet – Tussen de Paleo Maaltijden Door

Vandaag heb ik braaf van vrijwel alles dat ik at, op een plakje kaas na, een foto gemaakt voor instagram. Echter besefte ik mij halverwege de vier uur dip van de dag tijd toen ik met mijn hormonale chocolade hunkerende lijf van de koffie automaat op het werk weg liep met een kop (smerige) warme chocokoffie terug richting bureau dat niet alleen wat je eet, maar zeker ook wat je drinkt er toe doet.2014-01-27 16.00.09

En dan heb ik het niet alleen voor wanneer je wilt afvallen. Het maakt ook zeker een verschil voor jou gezondheid. Wat zo een vies, jammer dat ik bezweek onder mijn eigen chocoladeverslaafde druk, chocolade melk goedje van mijn werk met mij doet is niet alleen mijn suikerspiegel op hol brengen en mij een uur later in een nog veel grotere dip laten vallen. Het irriteert mijn buik, zoveel dat hij binnen de kortste keren opgeblazen is tot formaat ik heb een voetbal in mijn buik en een uur later voor zeer ongemakkelijke winderigheid zorgt. Jawel, ik zeg het, winderigheid.

Dus waarom die ik dat dan? Sja, dat is een heel verhaal waar anderen veel betere antwoorden op hebben, artikelen die ik momenteel niet voorhanden heb helaas, maar waar ik wellicht later nog eens op terug zal komen.

Normaliter drink ik naast mijn kop koffie in de ochtend de rest van de dag niet veel meer dan thee of warm water en een bouillonnetje. Meer is ook zeker niet nodig. Wil je gezonder leven, minder irritatie in de buik, afvallen of gewoonweg je tanden sparen. Dan wil ik toch het volgende adviseren: Blijf af van al die frisdranken en vruchtensappen. Ja, ook vruchtensappen zijn zo gezond nog niet. Wanneer jij graag geniet van de smaak van fruit, neem dan het werkelijke stuk fruit, met alle vezels en heerlijkheid intact en niet in de vorm van fijn geperste drab of sap, wat meer als pure suiker wordt gezien door jou lichaam, dan een bommetje gezonde vitamines.

Dorstlessende thee groet,

Helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.